Cothen

Navigatie: / home / bedrijven / horloge- en klokkenmaker

Horlogemaker in Cothen

Klokkenmaker
In het horlogeatelier in Cothen repareert en restaureert Ronald Prins horloges. Ronald genoot zijn opleiding aan de vakschool in Schoonhoven.
Hij volgde daar de opleiding voor horlogemaker en klokkenmaker.

Als horlogemaker kan hij jouw kostbare uurwerk onderhouden, restaureren en reviseren. Voor standaardwerkzaamheden zijn vaste tarieven. Voor overige werkzaamheden aan het horloge is er altijd eerst overleg met de eigenaar. Dit om onverwachte kosten te voorkomen.

Horlogemaker

Na een privebezoek aan deze horlogemaker liet ik met een goed gevoel mijn kostbare (want erfstuk) horloge achter. Deze moest getest worden op waterdichtheid en eventueel opnieuw waterdicht gemaakt worden. Ook het vervangen van een batterij van mijn quartzhorloge ging zeer vakkundig. Deksel open, batterij vervangen, afdichtrubber reinigen en opnieuw invetten. Vervolgens werd het horloge uitgebreid getest op waterdichtheid.

Zijn manier van werken straalt vakmanschap uit. Op zijn bureau lag alles keurig geordend en alles wat gevoelig is voor stof (open uurwerkjes bijvoorbeeld) lag netjes afgedekt onder glazen stolpjes. Hier kun je met een gerust hart je horloge brengen!

Watch Spare Parts Exchange Program
Horlogemaker Ronald Prins is lid van het Watch Spareparts Exchange Program. Dit is een vereniging van uurwerkherstellers in Nederland die elkaar helpen met het uitwisselen van zeldzame onderdelen.

Wanneer er moeilijk verkrijgbare onderdelen zijn voor je oude horloge, is de kans groot dat hij deze via dit netwerk nog kan vinden. Daarnaast is hij lid van de Amerikaanse vakvereniging: The National Association of Watch and Clock Collectors (NAWCC).

Batterij vervangen horloge

Voor reparaties aan mechanische uurwerken kun je dus gerust naar het klokkenreparatieatelier in Cothen. Maar ook het vervangen van een batterij voor je quartzhorloge is dus mogelijk. Wanneer je dit op afspraak doet kun je er op wachten. De meestvoorkomende horlogebatterijen zijn op voorraad.

Heb je ook nog een horloge die al tijden ongebruikt in de kast ligt omdat de batterij leeg is? Of wil je nu eindelijk toch dat dierbare horloge uit de erfenis weer eens laten lopen als een zonnetje? Neem een kijkje op de site van dit uurwerkatelier in Cothen of stuur direct een mail:

Mail: info@uwklokkenmaker.nl
Website van Uw Klokkenmaker

Sitemap Home Omhoog