Cothen

Navigatie: / home / cothenaren / joop balk

Joop Balk

Joop Balk

Stem op Joop Balk als Clubheld van de Amateursport! Stemmen kun je via:
bit.ly/stem-op-joop


Joop Balk is een bekende markante verschijning op de velden van SVF. Steevast zit hij op zaterdagmorgen op het hoekje bij de bestuurskamer van SVF. Joop Balk is al sinds jaar en dag verbonden met de voetbalclub in verschillende hoedanigheden. Als elftalleider van het eerste, trainer van de jeugd en de A-junioren, consul, "lijnentrekker", supporter en natuurlijk als speler zelf.
In de wijkse Courant van 25 januari 2006 vinden we zelfs een mooi artikel over Joop Balk. Hieronder het volledige artikel.

COTHEN - Bescheidenheid siert de man die al tientallen jaren klaar staat voor de Cothense voetbalvereniging SVF. Eigenlijk had hij de afspraak met de correspondent van de Wijkse Courant willen afzeggen. "Er zijn hier immers honderdveertig vrijwilligers die zich inzetten voor de vereniging, ik ben er niet alleen." Gelukkig wil oervrijwilliger Joop Balk toch het een en ander vertellen over zijn werk voor de club.

"Ik ben hier door de week iedere ochtend om een uur of negen om de materialen van de training op te ruimen. Dat kost me ongeveer een uur", vertelt Ome Jopie, zoals hij door velen wordt genoemd. "Ome Jopie, de douche was koud en onze tassen waren op de grond gegooid", roept een groepje jonge voetballers, terwijl Joop klaar staat met de krijtmachine. Joop: "Jullie moeten gewoon niet zo lang douchen, maar ik zal er op letten.

De Cothenaar voetbalde zelf tot zijn 32ste bij de club. Inmiddels is Joop met de VUT en besteedt hij een groot deel van zijn tijd aan SVF. "Van maandag tot en met donderdag ben ik van zes uur 's avonds tot tien uur aanwezig dan zorg ik voor alle materialen. Ik ben consul van de velden, wat wil zeggen dat ik ze keur voor de wedstrijden. Bovendien ben ik al twintig jaar elftalleider van het eerste op de zondag. De A-junioren train ik sinds dertien jaar. Op woensdagmiddag train ik de allerkleinsten, dat vind ik erg leuk om te doen want de jongens zijn zo dankbaar. Het mooiste vind ik het omgaan en samenwerken met alle andere mensen met een echt SVF-hart. Als ook maar iets moet gebeuren dan staat er wel iemand klaar om te helpen."

Ook in de technische commissie draagt hij een steentje bij en Joop is tevens de persoon die contact onderhoudt met de gemeente als het gaat om het onderhoud van de accommodatie en materialen. In het weekend is Joop niet beschikbaar voor wat anders dan SVF, "Dan ben ik van 's morgens acht tot 's middags zes bezig. Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend, je moet er gewoon zijn." Zo veel tijd kan Joop alleen besteden aan de club omdat hij de steun van het thuisfront heeft. Zijn vrouw en dochter zetten zich beiden ook in als vrijwilliger op de nieuwe locatie van de vereniging, waar Joop 'zo wijs mee is'.


Historie
In 1929 werd onder de naam V.I.O.D (Vooruit Is Ons Doel) een voetbalvereniging opgericht. In 1930 besloot men in de competitie te gaan voetballen. De naam veranderde in Fortissimo, wat 'zeer krachtig' betekent. Na de oorlog op 1 augustus 1945 besloten enkele sportievelingen tot de heroprichting van de voetbalvereniging. Fortissimo kreeg problemen met de naam, omdat er in de KNVB al een club voetbalde onder deze naam. Het bestuur koos toen voor de naam R.K. sportvereniging Fortissimo ofwel SVF. In een later stadium is het toevoegsel R.K. verdwenen. De vereniging vierde in 2005 het zestigjarig bestaan.

Sitemap Home Omhoog